shared wallet

School project

Het project

Shared Wallet is een gedeelde portemonnee op je smartphone, waarbij je een rekening deelt met een groep bekenden. Met deze rekening kan men makkelijk kleine bedragen betalen. Binnen dit project zat ik op userinterface en user experience. Deze opdracht is genomineerd voor een golden dot award.

Het idee van de applicatie ontstond tijdens een gesprek over uit eten gaan met groepen vrienden. Één van de grootste ergernissen tijdens zo’n uitje is het afrekenen. Wie betaalt wat? Schiet iemand voor? Hoeveel kostte jouw pizza ook alweer? Wie betaalt de fooi? Etc.

Om voor altijd af te rekenen met dit probleem hebben wij Shared Wallet bedacht. Binnen Shared Wallet maak je een zogenaamde groepsportemonnee aan; een soort collectieve rekening waar iedereen geld op zet. Als er dan afgerekend moet worden, loopt één iemand van de groep met zijn telefoon naar de ober en betaalt de rekening vanuit de applicatie. Het geld dat overblijft in de groepsportemonnee wordt verdeeld en teruggestort op de rekeningen van de deelnemers van de groep. Zo zorgt Shared Wallet ervoor dat de gesprekken aan tafel weer gaan over hoe lekker de pizza is en niet over hoe die pizza betaalt moet gaan worden.

Afbeeldingen

Contact

Neem contact met me op