Aqua Verde

Schoolproject voor the student hotel

Het project

Voor de HvA werkte ik met mijn projectgroep samen met Wageningen University om er voor te zorgen dat gasten van “the student hotel” bezuinigen op water, energie en thermostaatgebruik. Onze oplossing is gericht op waterconsumptie van de hotelgasten tijdens het douchen. Wij hebben ons specifiek gericht op waterverbruik. Het concept bestaat uit een aantal onderdelen die elkaar complimenteren. Zo hebben wij geprobeerd de gasten op verschillende wijzen te stimuleren in het verminderen van hun verbruik.

Het scherm

In de douches bij het studentenhotel komt een meter te hangen. Deze meter laat een aantal dingen zien: hoeveel liter water er al is verbruikt tijdens het douchen, hoeveel liter je onder het doel zit, hoe hoog het doel is en het gemiddelde literverbruik van gasten in het Studentenhotel. Het doel, of “goal” op het scherm is het maximum aantal gewenste liter water. Het doel dat wij hebben vastgesteld is 30 liter per douchebeurt. Op dit moment verbruiken studenten in het Studentenhotel samen gemiddeld 40.000 liter per dag. Bij een totale besparing van 1 miljoen liter water kan er een waterput van maximaal 8000 euro gebouwd worden in een ontwikkelingsland.

In de lobby van het Studentenhotel komt een ‘waterbuis’ te staan waarin de totale hoeveelheid bespaarde liters water visueel wordt weergegeven.

De app

De applicatie geeft extra informatie bij het scherm in de douche. De informatie die is verzameld tijdens het douchen wordt aan het einde van de dag gecommuniceerd naar de app. In de app kan het eigen waterverbruik worden bekeken. Hier kan je o.a. zien hoeveel je gemiddeld verbruikt per douchebeurt, hoe goed je het doet ten opzichte van anderen en zie je een overzicht van je verbruik.

Afbeeldingen

Contact

Neem contact met me op